Witam serdecznie,
Chciałam poinformować iż podobne imprezy jak w Warszawskim ZOO będą odbywać się w kolejnych miastach między innymi w Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu itd.
Film również będzie emitowany w TVP, proszę o cierpliwość film jest na prawdę "świeży".
Jeśli chodzi o 1% pojawił się problem gdyż informację kto i ile wpłacił na 1 % do dzisiaj do nas nie spłynęły z Urzędów Skarbowych. Dlatego też dodatkowa informacja będzie dodrukowywana i dołączana do filmu. Płytę musieliśmy wcześniej wytłoczyć i wydrukować ze względu na termin realizacji projektu i jego harmonogram w Narodowym Funduszu Ochrony Środowiska. Również będziemy się starać dotrzeć do wszystkich osób które przekazały 1 % aby przekazać płytę z filmem.
W razie jakichkolwiek pytań i wątpliwości prosze o kontakt.
Pozdrawiam,
Barbara Draus 609050991
Wiadomości, o dalszych wieczorach z sowami, ciąg dalszy: pokazy we Wrocławiu i Krakowie nie odbędą się w ogrodach zoologicznych. We Wrocławiu odbędą się w Instytucie Zoologicznym i na Uniwersytecie Przyrodniczym. Miejsce krakowskiego wieczoru jest uzgadniane.
Najlepszą wiadomość dla mnie zostawiłem na koniec. "Plamka mazurka" zainspirowała Romka do zorganizowania pokazu w... Poznaniu! Pomysł moim zdaniem znakomity nie tylko dlatego, że będę miał blisko. Godny uwagi choćby tylko dlatego, że poznańskie ZOO, obok wrocławskiego, do niedawna jako jedyne miały komplet europejskich sów.
Maćku, Haniu - dziękuję za komplementy. Bardzo mi miło
Spotkanie uważam za baaardzo udane. Fajnie było Was poznać.
Co do samego filmu - prawdę mówiąc nie wiedziałam czego się spodziewać. Po "drugim podejściu" moje odczucia są takie: film edukacyjny, za mało przyrodniczy, ale super, że powstał
Na pewno nie raz do niego powrócę.
Cieszę się, że będzie wznowienie ksiązki A.Tabora "Sowy Polski" , mam nadzieję ,że uda się kupić . Może uda mi się wejść na zapowiadaną imprezę w ZOO we Wrocławiu ciekawe, czy to tylko obietnice,,,,,,
rozmawialem z pania dyrektor fundacji wpierania inicjatyw ekologicznych prosila eby nie udostepniac narazie na forach oni sami zrobia to na swojej stronie ale po calej akcji reklamowej w innych zoo i w telewizji ale o konkratach w tv jeszcze nie ma terminu ustalonego
maja 5500 szt beda rozsylane po szklolach
ale dostalem pozwolenie na prezentacje filmu w szkole bo od czasu do czasu robimy prelekcje po podstawowkach i liceach
wiec musicie uzbroic sie w cierpliwosc lub jak bedziecie przejazdem to zapraszam
rozmawialem z pania dyrektor fundacji wpierania inicjatyw ekologicznych prosila eby nie udostepniac narazie na forach oni sami zrobia to na swojej stronie ale po calej akcji reklamowej w innych zoo i w telewizji ale o konkratach w tv jeszcze nie ma terminu ustalonego
ale dostalem pozwolenie na prezentacje filmu w szkole bo od czasu do czasu robimy prelekcje po podstawowkach i liceach
wiec musicie uzbroic sie w cierpliwosc lub jak bedziecie przejazdem to zapraszam
no bedzie problem przewaznie robimy to albo w opolu lub pobliskich miejscowosciach
chcemy zachecac mlodiez do ochrony ptakow
a procz mnie jest jeszcze w timie Tomek Tanczuk i Mackiem Kowalskim
a do Ciebie to kawalek jest
Wysłany: 2011-09-12, 15:18
szycho napisał/a:
Marek Paluch napisał/a:
Nie pozostaje nic innego, jak czekać na info kiedy we Wrocku będzie pokaz,,,,, szkoda, że nie w ZOO Na UP pewnie nie będzie za dużo miejsc, znów szykuje się "powtórka z rozrywki"
W przyszły bodajże wtorek, 20 września o godzinie 19:00 w sali kina Muzeum Kinematografii w Łodzi odbędzie się kolejne spotkanie: wieczór wspomnieniowy o Arturze połączony z projekcją filmu "Sowy Polski". A to wszystko w ramach XIV Międzynarodowego Festiwalu Filmów Przyrodniczych im. Włodzimierza Puchalskiego.