dostalem dzisiaj oferte na kalendarz
czy jestescie zainteresowani kupnem po kosztach plus wysylka naszego kalendarza z fotkami miesiaca ??
taki sam robilem dla siebie jest chyba na mojej stroni epokazany przyklad bardzo mily prezent dla rodziny lub siebie
co o tym myslicie ??
Kalendarz wieloplanszowy A3
Objętość 13 kart.
Druk jednostronny w pełnym kolorze.
Papier matowy 250g.
Oprawa kalendarzowa ZIP-WIRE z zawieszką.
Projekt zamawiającego.
Cena za 100 egz.: 3 100 zł + VAT 23%
Cena za 200 egz.: 3 600 zł + VAT 23%
Cena za 250 egz.: 3 750 zł + VAT 23%
Cena za 500 egz.: 4 700 zł + VAT 23%
Ja jestem zainteresowana. Sama też korzystam z firmy i robię kalendarze dla przyjaciół i rodziny ze swoich zdjęć, ale format A-4 oraz na biurko - taki wąski.
A ten A3 z przyjemnością kupię, może nawet ze dwa ...
_________________ Szanujmy ptaki żyjące w naszym mieście. Bez ptaków środowisko miejskie będzie szare i nieprzyjazne ...
to musi sie sprzedac z 90 jeszcze i oczywiscie gdzies musi byc wczesniej wplacone na konto bo jako bezrobotny niechce wykladac takiej sumy
a jesli znalazlo by sie na 100 to mozemy wziasc na 200szt wtedy 2 egzemplarz za syboliczna kwote wiec warto pomyslec o 2 wariancie
wiec zapraszam do zapisow a jak uzbieramy chetnych to wtedy zrobimy wplate na konto i sie zrobi drukarnie mam pod nosem a i moze jeszcze cos uczkne z tego
mam dobra wiadomosc ale konkrety bede znal jak sie dogadam z drukarnia
cena kalendarza moze ulec obnizeniu jedynie znajda sie reklamy ktore nie powinny przeszkadzac
ale i tak potzrebujemy wiecej chetnych
druga sprawa potrzebuje zgody autorow fotek miesiaca i pliki tiff
moze ale jeszcze nie moge nic konkretnego napisac zejsc do 25 zl lub 20 zl bedzie to uzaleznione od ilosci logo na kalendarzu lub zasobnosci portfela sponsora
Arku dzisiaj rozmawialem z Emilem na ten temat zeby osoby ktore nie wygraly fotki miesiaca a chcialy by si eznalesc na kalendarzu a bylo by miejsce np w miesiacu grudniu bo wiadomo ze ankieta grudniowa juz nie bedzie brana pod uwage ze wzgledu na czas w ktorym kalendarz musi byc zrobiony w pierwszych dniach grudnia
to byl aby taka mozliwosc ale czy drukarnia bedzie chciala za free zrobic mi taki myk i zmieniac z 20 razy druk ??
moge tylko zapytac
jesli tak to osoba ktora by reflektowala musial by wykupic jakies tam minimum kalendarzy np 10-20 szt wtedy moze bylo by to oplacalne dla nich przy takich niskich nakladach
Arkadiusz, a prześlesz oryginalny plik do Marka?, bo na razie nikt z autorów fotek miesiąca nie przesłał oryginałów , a to jest jakby nie było warunkiem podjęcia pracy przez drukarnię.
Sam osobiście jestem chętny na kilka sztuk kalendarzy z NASZYMI ! fotografiami, choć nie mam ani jednej fotki miesiąca, dziwi mnie natomiast tak nikłe zainteresowanie ze strony wszystkich którzy powinni być najbardziej zainteresowani - autorów zwycięskich prac. Przecież 100 szt to jest tak prawdę mówiąc na kilku ludzi a nie kilkudziesięciu.
Wysłany: 2011-10-10, 18:36
Ja tez chce
Hania 2
Marek Paluch 2
Marcin R 1
Piotr 2
Tomek_K 2
anna187 1
kocoor 2
evilseed 2
Harvester 1
PatrykGala 2
Maciek111 1
Wlodeks 1
Adam Panfiluk 1
Wodnik 2
Juria0-2 szt.
strazak23 - 2
Arkadiusz 3
Krzysztof B - 2
damian2000- 1
Pavel_N-1
suma:33
WiesiekS [Usunięty]
Wysłany: 2011-10-10, 20:43
A mnie nie dziwi tak niskie zainteresowanie. Dzisiaj każdy może zrobić sobie kalendarz np. z własnymi fotkami w prawie każdym foto-labie za stosunkowo niewielkie pieniądze lub samemu wykonać jeśli dysponujemy dobrą drukarką. Zresztą kalendarzy z fotografiami "mistrzów" fotografii jest mnóstwo na rynku, często można je otrzymać za darmo jako reklamówkę.
Oczywiście, każdy może 21x30 =49,90PLN 25x38 = 79PLN z drobną uwagą - należy dostarczyć pliki umożliwiające wydruk w takich formatach ( mam na myśli jakość i rozdzielczość, z resztą kto już drukował to wie )
Ja tez chce
Hania 2
Marek Paluch 2
Marcin R 1
Piotr 2
Tomek_K 2
anna187 1
kocoor 2
evilseed 2
Harvester 1
PatrykGala 2
Maciek111 1
Wlodeks 1
Adam Panfiluk 1
Wodnik 2
Juria0-2 szt.
strazak23 - 2
Arkadiusz 3
Krzysztof B - 2
damian2000- 1
Pavel_N-1
Paweł Wacławik - 3
Emilu nie wiem skąd masz te ceny (podejrzewam że z fotojokera) ostatnio robiłem format A4 w poziomie cena 35zł, kopiownie plików trwało krócej niż wypisanie paragonu no i odpadają koszty wysyłki - odbiór na miejscu.
WiesiekS w fotolabie to sobie mozna faktycznie wydrukowac i nie wiem za ile kasy ale powiedz mi jaki papier jaka gramatura jak zrobiony ?
podeslij mi przyklad gdzies takiego kalendarza ??
jesli interesuje cie polprodukt to nie ma o czym rozmawiac
Marku nie chodziło mi o cenę. Przedstawiona przez Ciebie oferta jest bardzo dobra, jeżeli te moje dwa zdania zabrzmiały inaczej to przepraszam. Starałem się, pewnie nieudolnie wytłumaczyć, prawdopodobną przyczynę tak (wg mnie) małej ilości zamówień. A3 to świetny format, tylko ja nie mam gdzie powiesić tak dużego kalendarza, dlatego korzystam z A4. Ponadtto fajnie komuś podarować kalendarz z własnymi fotkami, nawet gdy nie są najwyższej jakości. Mój został wykonany na papierze fotograficznym więc jakość - jaki negatyw taki pozytyw. Wygląda jak ten z Ptaków Polski http://www.ptaki-polski.p...str=5#pocz_aktu połączony spiralką czy jak to się nazywa. Pewno żadna rewelacja ale mnie to wystarcza, przecież to tylko kalendarz po roku u mnie ląduje w śmieciach. Pozdrawiam.
nie ma za co przepraszac tylko trzeba podawac konkrety wtedy nie bedzie zdziwien
kalendarz ktory podales jest a 4 prawie a placi sie za papier bo czy go zadrukujesz czy nie to zaplacic za niego trzeba
nie mialem w reku kalendarza tego co podales nie znam parametrow wszystkich i trudno podac wymiar i cene bo to nie wszystko co wplywa na cene a ceny byly z 2008 wiec duzo zapewno sie tez zmienilo w cenikach drukarni
kalendarz ktory ja wydaje sobie od 3 lat cieszy sie duzym powodzeniem u znajomych i jak ktos dostaje za free to znajdzie tez sciane na cos takiego
co niektore osoby wyciely z kartek wsadzily w ladne ramy i wisza teraz jako obrazki wiec nie ktore osoby nie wyzucaja do kosza bo kalendarium jest pod fotka wiec fotka jest czysta i mozna ja wykorzystac
cena patkow polski zapewne jest z marza ja podalem ceny drukarni wiec nie zarabiam ani grosza i nie musze sie wcale tym zajmowac to byla propozycja i jesli nie bedzie chetnych to trudno
ja bede mial i tak swoj
I ja też - też robię dla rodziny, przyjaciół i znajomych kalendarze ze swoich zdjęć (format A4, oraz na biurko - wąski, ale fajny, można też wąski długi - do kuchni). To nie jest tania zabawa, ale frajda ogromna. W sumie, robię jakichś 20 egzemplarzy, więc nie mam zniżki za ilość. Natomiast ta firma (w Warszawie) ma ofertę teraz w październiku 30% zniżki, kiedy się zamawia co najmniej 3 kalendarze. Sama je robię w komputerze, wybieram wygląd, a oni drukują. Odbieram też sama.
Uważam, że A3 w cenie, jaką podał Marek to duża okazja!
_________________ Szanujmy ptaki żyjące w naszym mieście. Bez ptaków środowisko miejskie będzie szare i nieprzyjazne ...
Ja tez chce
Hania 2
Marek Paluch 2
Marcin R 1
Piotr 2
Tomek_K 2
anna187 1
kocoor 2
evilseed 2
Harvester 1
PatrykGala 2
Maciek111 1
Wlodeks 1
Adam Panfiluk 1
Wodnik 2
Juria0-2 szt.
strazak23 - 2
Arkadiusz 3
Krzysztof B - 2
damian2000- 1
Pavel_N-1
Paweł Wacławik - 3
Krzysztof Onikijuk - 1
Nie robiłem jeszcze kalendarza ze swoich fotek, jakoś mnie to nie "brało", poza tym, chyba to jeszcze nie ten etap,,, A czy już coś wiadomo blizej w sprawie tego kalendarza? Czy w ogóle będzie Czasu do Nowego Roku trochę jest, ale czas ma to, że tak szybko mija
no w takim tempie to chyba odpuszczamy temat i zrobie tylko swoj ktory tez bedzie mozna kupic na mojej stronie
nie moge zajmowac sie przygotowaniem kalendarza wyprodukowaniem go rozeslaniem i jeszcze namawianiem wszystkich na wspolne przedsiewziecie
I co Marku? Jakie rokowania z tym kalendarzem?
Ja już swoje - dla rodziny, przyjaciół - zrobiłam, korzystając ze sporej zniżki. Będzie prezent na gwiazdkę jak znalazł.
Ale swoje zapotrzebowanie na kalendarz ze zdjęć ptaków miesiąca z tej galerii - jak najbardziej - podtrzymuję!
Haniu a jak myslisz ?
do dzisiaj nie dotarla ani jedna fotka to raz
dwa male zainteresowanie jak widzisz
trzy jeden kalendarz moj juz zaraz bedzie sie drukowal a drugi moze za 3 tyg wiec ja nie mam cisnienia
ale temat dalej aktualny jeszcze
Acha, no tak ...
To ja też się nie martwię aż tak, bo mam co mi potrzeba...
Ale trochę szkoda, bo zdjęcia z roku 2011, które wygrały, to byłoby coś! No, ale jak nie masz oryginałów, to rzeczywiście. Nic nie możesz zrobić ...
Potem to już ceny wszędzie będą normalne
Nie ma co zbędnie iść w koszty Widać, że tematem kalendarza jest zainteresowana nieduża ilość osób, więc chyba trzeba zrezygnować z tego przedsięwzięcia
_________________ Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.