Wysłany: 2011-01-23, 19:42 Proba wlaman na konta uzytkownikow
W dniu dzisiejszym probowano wlamac sie na konta uzytkownikow.
Ataki te miały na celu przechwycenie kont użytkowników ale ich skutkiem ubocznym jest blokada bardzo dużej ilości kont a dłuższy okres czasu. Jest to spowodowane zabezpieczeniem forum, które po 10 nieudanych logowaniach blokuje konto na 40 min
przepraszam za problemy mam nadzieje ze rozwiarzemy ten problem ze skryptem
boty nie sa po to zeby sobie wejsc na twoje konto po to zeby sobie poogladac fotki tylko zeby utrudnic zycie administracji i uzytkownikom
dotknelo to juz kilka for co mi wiadomo na skrypcie Powered by phpBB modified by Przemo
w razie informacji o calkowitym zablokowaniu konta prosze wykasowac coke i sprobowac zalogowac sie jeszcze raz
albo usowajac coke i logujac sie na domenie zapasowej ptaki-foto.pl zalogowac sie na niej
sprobujemy rozwiazac to moze bedzie to utrudnienie dla uzytkownikow
ale wpiujac login i haslo bedzie tzreb wpisac kod z obrazka to utrudni botom blokowanie kont
U mnie też się coś działo, otrzymałem wiadomość o takiej treści:
"Skrypt wykrył wielokrotną próbę błędnego logowania (10) na twoje konto, na FOTOGRAFICZNA GALERIA PTAKÓW FOTOPTAKI i zablokował je czasowo w celach bezpieczeństwa. Konto będzie z powrotem aktywne Pon 24. Sty, 2011 01:49:03
Jeśli to nie Ty próbowałeś/aś się logować, skontaktuj się z administratorem i poinformuj go o zdarzeniu."
I również u mnie to samo. Ktoś próbował włamać się na moje konto.
Dostałem taką wiadomość:
"Skrypt wykrył wielokrotną próbę błędnego logowania (10) na twoje konto, na FOTOGRAFICZNA GALERIA PTAKÓW FOTOPTAKI
i zablokował je czasowo w celach bezpieczeństwa. Konto będzie z powrotem aktywne Nie 23. Sty, 2011 14:47:36"
Wysłany: 2011-01-24, 18:51
Tak samo u mnie:
Witaj Kingfish
Skrypt wykrył wielokrotną próbę błędnego logowania (10) na twoje konto, na FOTOGRAFICZNA GALERIA PTAKÓW FOTOPTAKI
i zablokował je czasowo w celach bezpieczeństwa. Konto będzie z powrotem aktywne Pon 24. Sty, 2011 01:13:34
Jeśli to nie Ty próbowałeś/aś się logować, skontaktuj się z administratorem i poinformuj go o zdarzeniu.
Jarek [Usunięty]
Wysłany: 2011-01-25, 16:15
U mnie to samo:
"Skrypt wykrył wielokrotną próbę błędnego logowania (10) na twoje
konto, na FOTOGRAFICZNA GALERIA PTAKÓW FOTOPTAKI
i zablokował je czasowo w celach bezpieczeństwa. Konto będzie z powrotem
aktywne Nie 23. Sty, 2011 21:17:17
Jeśli to nie Ty próbowałeś/aś się logować, skontaktuj się z
administratorem i poinformuj go o zdarzeniu."