Wysłany: 2011-01-26, 22:38 Canon EF 300 f/2.8L IS II USM
Ma ktoś jakieś ciekawe informacje dotyczące nowej konstrukcji canona? Napalony jestem na ten słój
Podoba mi sie to, że lapie ostrość od 2 m, brakowało mi tego w poprzedniej wersji.
http://www.usa.canon.com/...ii_usm#Overview
Nowa 300tka jest trochę lżejsza, ma mniejszą min odl. fotografowania, 4-stopniową stabilizację - to wystarczy, żeby się nią interesować. Ale kurcze, nie za takie pieniądze!
Hubert Gajda [Usunięty]
Wysłany: 2011-01-27, 14:57
cena nowej wersji nie spowoduje raczej wysypu na rynku wtórnym starej 300tki
rozumiem że konstrukcja jest ulepszona, ale jakość optyczna starszej wersji jest na tyle dobra że chyba nie ma puki co łaszczyć się na taką nowość!
Sam miałem nadzieję na pojawienie się nowości w ludzkiej cenie, chociażby dlatego że pojawią się w dobrych cenach używki starszej wersji, ale w takiej cenie to raczej wziąłbym 500 IS!
Ja moge podac ceny jakie sa u mnie w Dublinie: a mianowicie
300 2/8-7299.99
400 2/8-11499.99
600 4- nie maja nowej na stanie bo na zamowienie
no i tak przy okazji podam cene 800 5/6-14149.99
[ Dodano: 2011-06-27, 18:32 ]
Aha oczywiscie wszystko w Euro!
Anno a skad masz takie informacje
jak kupowalem 16-35 wer2 to sprowadzalem ze stanow bo w eu jeszcze nie bylo potem sie pojawil za chore pieniadze po jakis 3-4 tyg
z tego co mi wiadomo to rynek daleki wsch i usa tam sie pojawiaja w pierwszej kolejnosci
Wysłany: 2011-06-28, 11:49
Informacje mam z autopsji.
Poleciałam do Stanów aby kupić obiektyw i aparat Canon 7d. W Europie już był, no i co , w NY i nigdzie w USA go nie było. Były tylko zapisy. Pojawił się po moim wyjeździe. Stąd wiem.
Chyba , że nie ma reguły, kiedy i gdzie się pojawi .
Co innego jest kwestia ceny. Do tej pory rynek amerykański proponował tańsze produkty niż europejski.