Strona główna   Galeria      Szukaj   Listy gatunkowe   OTOP   Testy   Atlas Ptaków   Forum   Użytkownicy   Rejestracja   Zaloguj   Regulamin   FAQ   UWAGA cookie!

» Forum Galerii Fotoptaki » Sprzęt fotograficzny i programy do obróbki zdjęć » Statyw

Statyw
Autor Wiadomość

Juria0 
rozkręcam się
Rafal Jura



Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 345
Skąd: Tychy

Wysłany: 2010-11-28, 13:29   Statyw

Chcial bym zebyscie polecili mi jakis dobry statyw do 40D+600/4 L IS,wiem ze Gitzo jest super ale nie stac mnie na wydanie 800 euro,wiec pomyslaem ze sie poradze i pomozecie mi rozwiazac problem ze statywem.Z gory dziluje za pomoc.
 
 
 

Hubert Gajda
[Usunięty]

Wysłany: 2010-11-28, 14:15   

moim zdaniem nogi manfrotto 055 ProB załatwią sprawę
statyw jest mocny solidny i wytrzymały
a po złożeniu sekcji i pozostawieniu na pierwszych sekcjach, statyw jest bardzo stabilny!
do tego jakaś głowica kołyskowa i będzie cacy
 
 

Juria0 
rozkręcam się
Rafal Jura



Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 345
Skąd: Tychy

Wysłany: 2010-11-28, 14:22   

Hubert glowice mam wiec z tym nie ma problemu a Manfrotto 055 niestety za slaby posidalem taki i nie stety do tego zestawu nie jest dobry.
 
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2010-11-28, 14:36   

to max utrzyma 400mm 5,6 te manfroto ja nie mowie ze nie ale to nie jest zestaw pod 600mm
ale moze cos z Benro Marcin S. cos kiedys mi pisal ze dobre ale to najlepiej gadac z kims co juz ma albo dobrze sie temu przyjzal
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

Marcin Stefańczyk 
rozkręcam się



Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 398
Skąd: Cze-wa/Gdańsk

Wysłany: 2010-11-28, 14:38   

Według mnie mf 055 nie nadaje się pod to szkło. Widziałem kiedyś u jednego z użytkowników forum 600 bez is na rozłożonym na maxa tymże statywie i nogi wyginały się pod ciężarem. Za drogie szkło żeby ryzykować. Pomyśl nad tym statywem (pierwszy na górze), sam rozważam zakup tego modelu
http://www.ceneo.pl/;0112-1;004+sbenro.htm
_________________
Pozdrawiam fotoptasiarzy
Ostatnio zmieniony przez Marcin Stefańczyk 2010-11-28, 15:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2010-11-28, 14:51   

prawie taki sam jak gitzo wiec po co przeplacac :)
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

Juria0 
rozkręcam się
Rafal Jura



Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 345
Skąd: Tychy

Wysłany: 2010-11-28, 15:03   

Marcin dziekuje za linka. Myslisz ze to bedzie dobry wybor i bez problemu utrzyma ciezki zestaw? U mnie ceny statywow poszly w gore i tak jak pisalem koszt Gitzo 5531S -800 A 5541 LS- 850 EURO nie wiej czemu tak jest tym bardziej ze tu w IE jest coraz gorzej. Dziekuje
 
 
 

Marcin Stefańczyk 
rozkręcam się



Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 398
Skąd: Cze-wa/Gdańsk

Wysłany: 2010-11-28, 15:10   

Juria0, sprawdz jeszcze te . Super są, ale max udźwig to 12 kg.
http://www.feisol.net/rap...ods-c-1_10.html
_________________
Pozdrawiam fotoptasiarzy
 
 
 

Juria0 
rozkręcam się
Rafal Jura



Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 345
Skąd: Tychy

Wysłany: 2010-11-28, 15:28   

Marcin 12 kg to troche za malo lepiej miec cos w zapasie a po 2 z tego co sie orjetuje producenci troche zawyzaja ta skale udzwigu. Zdecyduje sie raczej na tego Benro no ale jak to u mnie na wsi to nawet takiej firmy nie znaja ale nie ma sie co dziwic jak Gitzo weszlo na rynek w IE w polowie tego roku tzn. zaczeli je sprowadzac do sklepow a raczej do jednego w Dublinie.

[ Dodano: 2010-11-28, 14:31 ]
A i cena tego Benro jest w miare korzystna nie cale 2000 zl. wiec to duzo taniej od Gitzo no jakosc bedzie troszke gorsza od Gitzo, byle byl stabilny to wszystko czego mi trzeba no i zaoszczedzone 300 euro w porownaniu do Gitzo. Jeszcze raz dziekuje za pomoc.
 
 
 

dazz 
moderator
Darek Adamkiewicz



Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 463
Skąd: Gdynia

Wysłany: 2010-11-29, 08:44   

Eeeee, nie przesadzajcie. Stawiam non stop 600/4 IS na Mf 055 i nie ma tragedii, na pewno nic się nie ugina ;-)
_________________
www.dariuszadamkiewicz.pl
 
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2010-11-29, 08:48   

ty nie masz Darek takiego statywu :-P tylko gitzo chyba
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

dazz 
moderator
Darek Adamkiewicz



Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 463
Skąd: Gdynia

Wysłany: 2010-11-29, 08:53   

Marek Paluch napisał/a:
ty nie masz Darek takiego statywu :-P tylko gitzo chyba


nieeee, Gitzo zamówiłem dopiero u Mikołaja ;-) ;-)
_________________
www.dariuszadamkiewicz.pl
 
 
 

woodsman 
moderator



Dołączył: 22 Cze 2008
Posty: 120
Skąd: Gdzieś z lasu...

Wysłany: 2011-01-04, 19:58   

Ja mam Benro tylo nie pamiętam jaki numer (a nie chce mi sie do garażu gonić) i jestem zadowolony jak cholera. Do tego szybka w ustawianiu głowica MF322RC i jakoś daję radę. Przerobiłem go nieco obcinająs wysuwną sztycę, dzięki czemu mogę umieszczać zestaw bardzo blisko ziemi (oś szkła mniej więcej 22-25 cm od ziemi - bez rewelacji, ale w wielu przypadkach wystarcza)

..no i mój kosztował jakoś taniej niż wasze bo niecałe 5 stówek
_________________
Im lepiej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta......
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.tomaszchmielewski.pl
 
 

Marcin Stefańczyk 
rozkręcam się



Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 398
Skąd: Cze-wa/Gdańsk

Wysłany: 2011-01-10, 19:09   

Juria0, kupiłeś tego Benro CombiTripod C-498M8 ? Jak się sprawuje?
_________________
Pozdrawiam fotoptasiarzy
 
 
 

Juria0 
rozkręcam się
Rafal Jura



Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 345
Skąd: Tychy

Wysłany: 2011-01-11, 12:18   

Czesc Marcin jeszcze nie nabylem bo byl problem ze znalezieniem sklepu w PL ktory wysyla sprzet za granice a po drugie w sklepie ktory znalazlem nie bylo tego statywu na stanie moze w tym albo w przyszlym miesiacu zamowie i dam znac co i jak a zdjecia ostatnio dodane robione za pomoca ground pod-a wlasnej roboty.
 
 
 

krzychoo 
niemowa



Dołączył: 12 Lis 2010
Posty: 39

Wysłany: 2011-01-13, 10:26   

Rzeczywiście kupno szkła typu 600/4 niesie za sobą wiele dylematów i dodatkowych niemałych kosztów. Bo statyw, głowica, plecak... Też właśnie jestem na kupnie statywu; szukałem czegoś lekkiego i małego po złożeniu, bo to ma dla mnie ogromne znaczenie przy wędrówkach po Puszczy. Co prawda jego główne przeznaczenie to pejzaż ale czasem i tele trzeba wpiąć na tripod. I wybór padł na BENRO A-1681 z funkcją monopodu. Niebawem w terenie okaże się czy dobrze wybrałem.
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2011-01-13, 10:31   

krzychoo, to ty mi kup 300 2.8 a ja tobie kupie glowice i statyw :)
zart
a tak na powarznie to fakt mase kasy trzeba wydac n adodatkowe rzeczy plus dzwiganie tego wszystkiego
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

krzychoo 
niemowa



Dołączył: 12 Lis 2010
Posty: 39

Wysłany: 2011-01-13, 10:46   

Nie zamieniłbym 300tki na żaden inny obiektyw - no może nowe odchudzone 400/2.8L II. W Puszczańskich mrokach f/2.8 to i tak czasem za mało, a ogniskowa wystarczająca. A do tego mały ciężar. Nie wyobrażam sobie chodzenia z 600/4 podpiętą pod statyw po zabagnionej Puszczy, szok, jak Wy dajecie rady? Ostatnio kilka dni z rzędu robiłem po 15-17km na piechotę w śniegu - gdybym nosił na grzbiecie 600tkę z mega statywem to schudłbym pewnie 3 razy więcej niż teraz :-)
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2011-01-13, 10:58   

no ja z tym wchodze na morskie oko :) pierwsze 2 kilometry sa tragiczne ale juz po nich jest wsio ok i moge caly dzien sie wspinac
a 300 chce teraz dokupic wlasnie na takie spacerki
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

Wlodeks 
gaduła



Dołączył: 19 Lut 2011
Posty: 587
Skąd: południowa Wielkopolska

Wysłany: 2011-02-22, 19:36   

Rozpoczynając czytanie tego wątku miałem nadzieję, że znajdę radę jaki statyw wybrać, a dalej mam mętlik w głowie :klup2: Benro czy Gitzo ???Podoba mi się propozycja Krzychoo, bo lekki, ale czy spokojnie można na nim zawiesić N d3 z obiektywem 500 ??wytrzyma?? ;-)
 
 

Hanka 
forumowy nudziarz
Hanna Żelichowska



Dołączyła: 01 Sty 2011
Posty: 1628
Skąd: Warszawa

Wysłany: 2011-02-22, 21:29   

Wlodeks napisał/a:
ale czy spokojnie można na nim zawiesić N d3 z obiektywem 500 ??wytrzyma??

Parametry Benro A-1681:
Specyfikacja statywu:
Sekcje: 4
Maksymalna wysokość: 163,5cm
Normalna wysokość: 136cm
Minimalna wysokość: 44,5cm
Złożony: 45cm
Waga: 1,55kg
Udźwig: 8kg
Spokojnie Włodku, wytrzyma :)
Tylko czy to jest lekki statyw?
_________________
Szanujmy ptaki żyjące w naszym mieście. Bez ptaków środowisko miejskie będzie szare i nieprzyjazne ...
 
 

Juria0 
rozkręcam się
Rafal Jura



Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 345
Skąd: Tychy

Wysłany: 2011-02-22, 22:10   

Wlodeks jezeli chodzi o Benro to model C-497M8 albo C-498M8 bo to co Hanka podala to mozesz sobie postawic na tym nie zestaw z 500-tka a jakis 300. Tyle ze jezeli chodzi o Benro to jest problem z zakupem bo nie ma u Dystrybutorow,pytam juz o ten statyw od Grudnia bo chce kupic i nie ma nie stety na stanie.
 
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2011-02-22, 22:16   

a ile ten Benro l C-497M8 albo C-498M8 kosztuje

moze warto rozwazyc ten zakup
http://fotoptaki.art.pl/viewtopic.php?t=815
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

Aquila 
małomówny
Karol Waszkiewicz


Dołączył: 21 Lis 2010
Posty: 242
Skąd: Mazury/Dublin

Wysłany: 2011-02-22, 22:52   

JuriaO zaczekaj do soboty-sprawdzisz swoj zestaw na moim statywie i głowicy.055xprob+hdv501.Jest to sprawdzony zestaw który pod 600mm używa min Henryk Janowski,Robert(karp1225 z tego forum) i naprawdę nic nie mówili,że się wygina.Głowica ma tu ogromne znaczenie.Statyw może się lekko uginać ale na w pełni rozłożonych nogach co czego często ja nie używam.
_________________
http://www.karolwaszkiewicz.com
https://www.facebook.com/...304869026289324
http://www.karolwaszkiewicz.blogspot.ie
 
 

Juria0 
rozkręcam się
Rafal Jura



Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 345
Skąd: Tychy

Wysłany: 2011-02-23, 12:01   

Marku masz tu linka aczkolwiek mozna kupic taniej:
http://www.foto-net.pl/sk...0seria%20C.html
 
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2011-02-23, 12:32   

no to ceny tez wysokie jak gitzo wiec propozycja ktora dalem jest do przyjecia
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

Juria0 
rozkręcam się
Rafal Jura



Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 345
Skąd: Tychy

Wysłany: 2011-02-23, 13:22   

Dla mnie nie jest bo statyw do ktorego ty podales linka kosztuje u mnie ponad 700 euro.
 
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2011-02-23, 13:27   

w stanach 700 $
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

Wlodeks 
gaduła



Dołączył: 19 Lut 2011
Posty: 587
Skąd: południowa Wielkopolska

Wysłany: 2011-02-23, 14:17   

Z tego wszystkiego to chyba wybrałbym Benro C-498M8. Wydaje sie bardzo stabilny i w miarę lekki, a cena , sprawdzałem w Jabbafoto tez nie najwyższa 1840,00. Chyba mozna wytrzymać,,,,to zostałby tylko problem głowicy, jakiej,,,, :-? bardzo dziękuję wszystkim za zaangażowanie w temat. Widzę, że wywołałem spore zainteresowanie :-P ,
_________________
www.wlodeksmardz.pl
 
 

Juria0 
rozkręcam się
Rafal Jura



Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 345
Skąd: Tychy

Wysłany: 2011-02-23, 15:35   

Wlodeks problem jest ze w Jabbafoto nie maja na stanie i nie ma u dystrybutora tego statywu jak pisalem wyzej walcze z tematem od grudnia i nic.
 
 
 

Marcin Stefańczyk 
rozkręcam się



Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 398
Skąd: Cze-wa/Gdańsk

Wysłany: 2011-02-23, 15:46   

Juria0 napisał/a:
Wlodeks problem jest ze w Jabbafoto nie maja na stanie i nie ma u dystrybutora tego statywu jak pisalem wyzej walcze z tematem od grudnia i nic.


To lipa :-( Chciałem na wiosnę kupić ten model. W USA również nie widziałem go w żadnym sklepie.
_________________
Pozdrawiam fotoptasiarzy
 
 
 

fotosc
gaduła okrutna
Sylwester Cwalinski


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 1292
Skąd: USA / NJ / Lomza

Wysłany: 2011-02-23, 16:37   

Marek Paluch napisał/a:
w stanach 700 $


800$ ostatnio patrzylem czy ceny sie nie zmienily
sle jest takie cos
http://www.bhphotovideo.c...num_Tripod.html
_________________
,gdyby zwierzeta potrafily stworzyc religie czlowiek bylby diablem
 
 

Wlodeks 
gaduła



Dołączył: 19 Lut 2011
Posty: 587
Skąd: południowa Wielkopolska

Wysłany: 2011-02-23, 18:04   

Złożyłem zamówienie na ten statyw w ABCdomu24.pl. Tu jest link http://www.abcdomu24.pl. Zadzwoniłem wczesniej i powiedziano mi, że są w stanie zrealizować zamówienie w ciągu 2-3 dni. Mam nadzieję, że nie szklą :lol: Zobaczymy co z tego wyjdzie,,
_________________
www.wlodeksmardz.pl
 
 

Marcin Stefańczyk 
rozkręcam się



Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 398
Skąd: Cze-wa/Gdańsk

Wysłany: 2011-02-23, 19:31   

fotosc, fajny ale ciężki i niski.
Wlodeks, jak go dostaniesz to napisz jakie wrażenia. :-)
_________________
Pozdrawiam fotoptasiarzy
 
 
 

Wlodeks 
gaduła



Dołączył: 19 Lut 2011
Posty: 587
Skąd: południowa Wielkopolska

Wysłany: 2011-02-24, 16:30   

Informacja z ostatniej chwili !!! Niestety statyw nie jest dostepny od ręki :cry: Jestem po rozmowie ze sklepem, zostanie sprowadzony do końca marca. Wpłaciłem zaliczkę 20% i czekam,,,trudno, muszę wytrzymać,,,,
_________________
www.wlodeksmardz.pl
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2011-02-24, 18:40   

Cytat:
zostanie sprowadzony do końca marca.


to jak dali ciala to niech go sprowadza droga lotnicza a nie morska
w dzisiejszych czasach to jest absur zeby czekac ponad miesiac czasu
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

Wlodeks 
gaduła



Dołączył: 19 Lut 2011
Posty: 587
Skąd: południowa Wielkopolska

Wysłany: 2011-02-24, 20:05   

Masz rację Marku, dali ciała na całej linii i są do :pif: odstrzału, ale niestety, nie chcesz, to nie będziesz miał (((pozostaje czekanie i nadzieja, że może uda się szybciej. W razie czego, jesli znajdę gdzies indziej, to po prostu zrezygnuję z tej oferty,,,
_________________
www.wlodeksmardz.pl
 
 

Hanka 
forumowy nudziarz
Hanna Żelichowska



Dołączyła: 01 Sty 2011
Posty: 1628
Skąd: Warszawa

Wysłany: 2011-02-24, 20:20   

... zaliczki Ci Włodku nie oddadzą ... Czyli jesteś złapany :(
_________________
Szanujmy ptaki żyjące w naszym mieście. Bez ptaków środowisko miejskie będzie szare i nieprzyjazne ...
 
 

Wlodeks 
gaduła



Dołączył: 19 Lut 2011
Posty: 587
Skąd: południowa Wielkopolska

Wysłany: 2011-02-24, 20:35   

Haniu ;) mam nadzieję, że się mylisz,,,miałem podobną sytuację z filtrem ze 2-3 lata temu, tez zaliczkowałem, nie mogli sprowadzić na czas, ja wycofałem ofertę, a zaliczka wróciła do mnie. mam nadzieję, że jako szanująca się firma,tak przynajmniej mi się wydaje, będzie ok. No cóż, jeśli sprawdzi się ten gorszy scenariusz, będę czekał(((( Dzięki za zainteresowanie;-)
_________________
www.wlodeksmardz.pl
 
 

Hanka 
forumowy nudziarz
Hanna Żelichowska



Dołączyła: 01 Sty 2011
Posty: 1628
Skąd: Warszawa

Wysłany: 2011-02-24, 20:39   

Nie, na pewno nie będzie tak źle, sprawdzi sie scenariusz optymistyczny ... :) ) Skoro masz już podobne doświadczenia i było dobrze, to będzie dobrze.
Zajrzyj do postu, gdzie pytałeś o wstawienie z ImageShack - może pomogłam :)
Jak juz ten adres wstawisz na stronę, to odetnij tę część, która jest o jeden akapit niżej, to niepotrzebne. Kilkasz "wyslij" i obrazek będzie.
Ale dlaczego tego fajnego dzwońca chcesz wstawiać tu, a nie do galerii? Tylko rozmiar mu zrób większy ...
_________________
Szanujmy ptaki żyjące w naszym mieście. Bez ptaków środowisko miejskie będzie szare i nieprzyjazne ...
 
 

Snajper69 
niemowa


Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 49
Skąd: Tychy

Wysłany: 2011-03-07, 08:12   

Rafał ja do EF600f4 L USM używam statywu Manfrotto 055XPROB nie użuwam wszystkich kolumn bo przy moim wzroście 2 mi wystarczą dokupiłem głowicę Benro GH-2 i daje rade.Lepiej dorzuć do body kasę będziesz zadowolony a resztę :cyk: jak będziesz w Tychach :mrgreen:
 
 
 

Juria0 
rozkręcam się
Rafal Jura



Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 345
Skąd: Tychy

Wysłany: 2011-03-07, 11:50   

Statyw kupiony. Dziekuje za rady.
 
 
 

Snajper69 
niemowa


Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 49
Skąd: Tychy

Wysłany: 2011-03-07, 13:03   

Grateczki najlepszy statyw to ten jakiego używasz :mrgreen: A jaki model w końcu wybrałeś?
 
 
 

Juria0 
rozkręcam się
Rafal Jura



Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 345
Skąd: Tychy

Wysłany: 2011-03-07, 13:39   

Kupilem Benro A-458M8 aluminiowy zrezygnowalem z Carbonowego i zaoszczedzilem 1300 zloty.
 
 
 

Marcin Stefańczyk 
rozkręcam się



Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 398
Skąd: Cze-wa/Gdańsk

Wysłany: 2011-03-07, 13:56   

Juria0, żeby zejść z perspektywą trzeba dokupić krótszą przejściówkę?
_________________
Pozdrawiam fotoptasiarzy
 
 
 

Juria0 
rozkręcam się
Rafal Jura



Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 345
Skąd: Tychy

Wysłany: 2011-03-07, 15:42   

Marcin niestety w tym modelu nie da sie nic zmienic jedynie w Benro serii C mozna zdemontowac glowice centralna i zalozyc plate. Mam groundpoda wiec stwierdzilem ze to co kupilem mi wystarczy a jak bedzie trzeba to sie cos pomysli i przerobi.

[ Dodano: 2011-03-19, 21:08 ]
Statyw juz jest fakt ze aluminiowy serii A-Benro ale jestem b. zadowolony solidny jak nie wiem co no i cena tez bardzo dobra a przede wszystkim za oszczedzilem 1300zl.
 
 
 

quubba95 
niemowa


Dołączył: 27 Cze 2011
Posty: 37

Wysłany: 2011-06-30, 15:53   

A może Sirui M-3204 i do tego głowica Triopo DG-3? Statyw bardzo dobry, stabilny a przy tym lekki. Na optycznych zrobili niedawno test głowicy DG-3, więc polecam przeczytać ;)
 
 
 

Juria0 
rozkręcam się
Rafal Jura



Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 345
Skąd: Tychy

Wysłany: 2011-06-30, 19:13   

Marcin co do Brenbo serii A ktory posiadam mozna dokupic krutsza glowice centralna ale nawet z nia nie da sie zejsc tak nisko jak na grounpodzie
 
 
 

Marcin Stefańczyk 
rozkręcam się



Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 398
Skąd: Cze-wa/Gdańsk

Wysłany: 2011-07-01, 14:18   

quubba95 napisał/a:
A może Sirui M-3204


Kurcze nie znałem tej firmy. To też made in China? quubba95, ja na Twoim miejscu dołożyłbym do płaskiego modelu, na pewno będzie bardziej stabilny, np ten
http://allegro.pl/sirui-r...1663979045.html
_________________
Pozdrawiam fotoptasiarzy
 
 
 

quubba95 
niemowa


Dołączył: 27 Cze 2011
Posty: 37

Wysłany: 2011-07-01, 19:01   

Powiem Ci, że nie narzekam na stabilność. Mam go kawałek czasu, używam z Sigmą 120-300 i TC.2x, AF-I 300/2,8 i wszystko gra. Jak na moje potrzeby jest rewelacyjny. Z Sigmą z tego statywu robiłem przy czasie 1/60s bez pilota czy wyzwalacza i zdjęcie wyszło nieporuszone. Korpus którym robię zdjęcia nie należy do lekkich, gdyż jest to Nikon D700 z gripem MB-D10 ;)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

kontakt: galeria@ptaki-foto.pl

Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 12

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group designed by szpak