Strona główna   Galeria      Szukaj   Listy gatunkowe   OTOP   Testy   Atlas Ptaków   Forum   Użytkownicy   Rejestracja   Zaloguj   Regulamin   FAQ   UWAGA cookie!

» Forum Galerii Fotoptaki » Sprzęt fotograficzny i programy do obróbki zdjęć » ramka w photoshopie zamiast paspartu

ramka w photoshopie zamiast paspartu
Autor Wiadomość

BOJAN 
małomówny



Dołączył: 22 Sie 2008
Posty: 219
Skąd: Porajów

Wysłany: 2013-04-05, 11:25   ramka w photoshopie zamiast paspartu

Jak w photoshopie wstawić ramkę do zdjęcia, ale nie do wewnątrz tylko na zewnątrz zdjęcia. Nie chcę bawić się po wydruku w paspartu i dlatego kombinuje przygotować zdjęcie do wydruku już z takimi 4cm marginesami.
_________________
http://www.rafalbojanowski.pl/
 
 
 

Wlodeks 
gaduła



Dołączył: 19 Lut 2011
Posty: 587
Skąd: południowa Wielkopolska

Wysłany: 2013-04-05, 12:01   

Rafał, zerkinij pod ten link

http://vimeo.com/8693198
_________________
www.wlodeksmardz.pl
 
 

BOJAN 
małomówny



Dołączył: 22 Sie 2008
Posty: 219
Skąd: Porajów

Wysłany: 2013-04-05, 12:18   

Wlodeks, widać że łatwo i przyjemnie ;-) ale ja muszę sobie z tym na razie poradzić w CS2
_________________
http://www.rafalbojanowski.pl/
 
 
 

siwy49 
małomówny



Dołączył: 11 Sty 2013
Posty: 241
Skąd: Kielce

Wysłany: 2013-04-05, 12:37   

BOJAN napisał/a:
Wlodeks, widać że łatwo i przyjemnie ;-) ale ja muszę sobie z tym na razie poradzić w CS2

Obejrzyj - tu

Poza tym wpisz w google: wstawianie zdjęć w ramki w photoshopie - znajdziesz sporo na temat ramek.
 
 

BOJAN 
małomówny



Dołączył: 22 Sie 2008
Posty: 219
Skąd: Porajów

Wysłany: 2013-04-05, 13:07   

siwy49wiem do czego służy google i widziałem ten filmik i gdyby był dla mnie pomocny, to bym tu nie zadawał pytania jak sobie z tym poradzić.

Jak pisałem w moim pytaniu interesuje mnie ramka nie do wewnątrz, która przysłania zdjęcie. Chcę dodać ramkę na zewnątrz fotografii
_________________
http://www.rafalbojanowski.pl/
 
 
 

siwy49 
małomówny



Dołączył: 11 Sty 2013
Posty: 241
Skąd: Kielce

Wysłany: 2013-04-05, 13:23   

Jeżeli nie tak to może zrób ramkę jaka Ci odpowiada w Illustratorze, a następnie eksportuj ją do Photoshopa - dalej chyba Wiesz co robić.
Innego pomysłu nie znam.
Teraz obejrzałem to co proponował Wlodeks no to nic prostszego, widać że nie znasz PS.
Otwierasz nowy dokument z odpowiednią rozdzielczością i wielkością następnie wklejasz zdjęcie.
Wypełniasz warstwę nowego dokumentu za pomocą narzędzia - wiadro odpowiednim kolorem, następnie spłaszczasz warstwy i po krzyku, zapisujesz nowy dokument "jako" nadajesz tytuł zdjęcia z ramką i już.
 
 

BOJAN 
małomówny



Dołączył: 22 Sie 2008
Posty: 219
Skąd: Porajów

Wysłany: 2013-04-05, 14:18   

Zaznacz - wszystko
Edycja - obrysuj
Obraz- wielkośc obszaru roboczego

temat zamknięty
_________________
http://www.rafalbojanowski.pl/
 
 
 

Krzysztof S 
milczek
Krzysztof Sztaba


Dołączył: 03 Gru 2010
Posty: 192
Skąd: Chocianów

Wysłany: 2013-04-05, 18:39   

Jak ktoś chce się pobawić ramkami w CS-ie to poniżej link jak to zrobić:

http://www.kalendarium201...azki/ramka.html
_________________
https://krzysztofsztabafoto.pl/
 
 

Emil Dzienniak 
Zło konieczne


Dołączył: 14 Lip 2011
Posty: 326
Skąd: Opole

Wysłany: 2013-04-05, 20:13   

Irfan View - dodaje ramki po zewnętrznej - jeśli nie pasuje gotowy wzorek użyj Shift+V = powiększ kadr obrazu.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

kontakt: galeria@ptaki-foto.pl

Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 13

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group designed by szpak