Strona główna   Galeria      Szukaj   Listy gatunkowe   OTOP   Testy   Atlas Ptaków   Forum   Użytkownicy   Rejestracja   Zaloguj   Regulamin   FAQ   UWAGA cookie!

» Forum Galerii Fotoptaki » Sprzęt fotograficzny i programy do obróbki zdjęć » Nowa puszka Canona

Nowa puszka Canona
Autor Wiadomość

Marcin Stefańczyk 
rozkręcam się



Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 398
Skąd: Cze-wa/Gdańsk

Wysłany: 2013-07-02, 09:38   Nowa puszka Canona

Canon 70D
http://www.canonrumors.co...-70d-announced/
http://www.bhphotovideo.c...ss-connectivity
_________________
Pozdrawiam fotoptasiarzy
 
 
 

Sławek Wojtczak 
rozkręcam się



Dołączył: 05 Gru 2010
Posty: 444
Skąd: Wałcz

Wysłany: 2013-07-02, 16:11   

Ciekawe czy będzie i kiedy 7D Mark II :-)
_________________
www.rytmynatury.blogspot.com
 
 
 

comatus 
milczek
Piotrek Kendzierski



Dołączył: 08 Lis 2010
Posty: 139
Skąd: Gdynia

Wysłany: 2013-07-02, 19:11   

Sławek Wojtczak, pewnie tak samo szybko jak nowy D300 ;-)
_________________
www.piotrkendzierski.pl
 
 
 

Sławek Wojtczak 
rozkręcam się



Dołączył: 05 Gru 2010
Posty: 444
Skąd: Wałcz

Wysłany: 2013-07-02, 21:53   

comatus napisał/a:
Sławek Wojtczak, pewnie tak samo szybko jak nowy D300 ;-)

No ja myślę :-) i przypuszczam, że nawet wcześniej niż 7D Mark II, patrząc na ostatnio wypuszczane nowości. Najpierw Nikon i potem identyczny segment Canon :-)
Chociaż w sumie są osoby, które twierdzą, że następcy D300 nie zobaczymy już nigdy :-) oby sie mylili ;-)
_________________
www.rytmynatury.blogspot.com
 
 
 

dazz 
moderator
Darek Adamkiewicz



Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 463
Skąd: Gdynia

Wysłany: 2013-07-03, 09:41   

Sławek Wojtczak napisał/a:
Ciekawe czy będzie i kiedy 7D Mark II :-)


Z zapowiedzi sierpień-wrzesień bodajże. I zapowiada się na prawdę świetna puszka!
_________________
www.dariuszadamkiewicz.pl
 
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2013-07-03, 11:14   

Cytat:
I zapowiada się na prawdę świetna puszka!

co to znaczy ? Darek
12 tys zl ? lub wiecej
10 prosesorow digi 5 ?? :) przypomina mi to marketingowcow samsunga :)
czy jakies mega iso ktore i tak nie bedzie podobne co w 1dx
30 mgpikseli lub 12 kl/s
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

dazz 
moderator
Darek Adamkiewicz



Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 463
Skąd: Gdynia

Wysłany: 2013-07-03, 11:25   

Marek Paluch napisał/a:
Cytat:
I zapowiada się na prawdę świetna puszka!

co to znaczy ? Darek
12 tys zl ? lub wiecej
10 prosesorow digi 5 ?? :) przypomina mi to marketingowcow samsunga :)
czy jakies mega iso ktore i tak nie bedzie podobne co w 1dx
30 mgpikseli lub 12 kl/s


Dla mnie to znaczy bardzo dobry AF i szybka migawka. A cena...na pewno będzie bardzo wysoka, ale to już inna kwestia.
_________________
www.dariuszadamkiewicz.pl
 
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2013-07-03, 11:29   

myslisz ze bedzie lepszy od 1dmk4 ?
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

dazz 
moderator
Darek Adamkiewicz



Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 463
Skąd: Gdynia

Wysłany: 2013-07-03, 11:35   

Marek Paluch napisał/a:
myslisz ze bedzie lepszy od 1dmk4 ?


Myślę, że nie, ale będzie mu niewiele ustępował. Do tego będzie miał kilka "bajerów", na przykład nagrywanie video, wi-fi, GPS.

Przy okazji mały update - 7d MkII ma się jednak pojawić nieco później według najnowszych plotek - pierwszy kwartał 2014.
_________________
www.dariuszadamkiewicz.pl
 
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2013-07-03, 12:23   

Cytat:
wi-fi, GPS.
za pare lat bedzie to miala kazda puszka ciekawe kto z nas bedzie tego uzywal ?
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

dazz 
moderator
Darek Adamkiewicz



Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 463
Skąd: Gdynia

Wysłany: 2013-07-03, 12:29   

Marek Paluch napisał/a:
Cytat:
wi-fi, GPS.
za pare lat bedzie to miala kazda puszka ciekawe kto z nas bedzie tego uzywal ?


Myślę, że już za rok ;-)
Ja będę używał. Wywalę czytnik kart i fajnie zgram zdjęcia bez kabla na komputer. A w terenie będę miał zapisana lokalizację każdej miejscówki gdzie fotografowałem. Oczywiście to drobnostki, wybierając aparat nie będę zwracał na nie uwagi.
_________________
www.dariuszadamkiewicz.pl
 
 
 

Marek Paluch 
Analfabeta od urodzenia


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 4166
Skąd: Opole

Wysłany: 2013-07-03, 12:38   

Cytat:
A w terenie będę miał zapisana lokalizację każdej miejscówki gdzie fotografowałem

rozumiem ze jak bedziesz publikowal fotki to z pelnym exifem ? :mrgreen:


Cytat:
Ja będę używał. Wywalę czytnik kart i fajnie zgram zdjęcia bez kabla na komputer


bedziesz mial z tygodniowego wypadu z 400gb to powodzenia plus niepotzrebnie eksplatowanie baterii
_________________
www.marekpaluch.pl
www.fotoneo.pl
 
 
 

dazz 
moderator
Darek Adamkiewicz



Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 463
Skąd: Gdynia

Wysłany: 2013-07-03, 12:42   

Marek Paluch napisał/a:
Cytat:
A w terenie będę miał zapisana lokalizację każdej miejscówki gdzie fotografowałem

rozumiem ze jak bedziesz publikowal fotki to z pelnym exifem ? :mrgreen:


Tego nawet teraz nie robię ;-)
_________________
www.dariuszadamkiewicz.pl
 
 
 

Sławek Wojtczak 
rozkręcam się



Dołączył: 05 Gru 2010
Posty: 444
Skąd: Wałcz

Wysłany: 2013-07-03, 23:08   

Będzie też wbudowany odtwarzacz mp3 :mrgreen: głośniczek, kabelek do aparatu i mozna wabić hehehe
_________________
www.rytmynatury.blogspot.com
 
 
 

Irek Malejki 
rozkręcam się



Dołączył: 27 Lis 2011
Posty: 353
Skąd: Amsterdam

Wysłany: 2013-07-04, 12:07   

A kawe zaparzy w mrozne ranki? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
_________________
Cierpliwosc to cecha sukcesu
 
 

fotosc
gaduła okrutna
Sylwester Cwalinski


Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 1292
Skąd: USA / NJ / Lomza

Wysłany: 2013-07-04, 14:41   

no i my w domu bedziemy siedziec a aparat sam pojedzie i bedzie sam robil zdjecia :) tylko trzeba dobrze go zaprogramowac :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
_________________
,gdyby zwierzeta potrafily stworzyc religie czlowiek bylby diablem
 
 

nifares69 
milczek
Dariusz Serafin



Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 100
Skąd: Wisła Mała

Wysłany: 2013-11-07, 10:21   

Co byście polecili 6D czy może jednak dołożyc te 4 patole i jednak 5DM III ???
_________________
Próbuję focic na systemie Canona
 
 

dazz 
moderator
Darek Adamkiewicz



Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 463
Skąd: Gdynia

Wysłany: 2013-11-07, 21:23   

nifares69 napisał/a:
Co byście polecili 6D czy może jednak dołożyc te 4 patole i jednak 5DM III ???


Jeśli do ptaków to niestety musisz dołożyć.
_________________
www.dariuszadamkiewicz.pl
 
 
 

nifares69 
milczek
Dariusz Serafin



Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 100
Skąd: Wisła Mała

Wysłany: 2013-11-08, 07:44   

Niestety znowu wydatek :klup2: ,też tak myślałem ,z tego co wyczytałem to zdecydowanie lepszy AF i możliwośc uzyskania krótszego czasu
_________________
Próbuję focic na systemie Canona
 
 

dazz 
moderator
Darek Adamkiewicz



Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 463
Skąd: Gdynia

Wysłany: 2013-11-08, 14:06   

nifares69 napisał/a:
Niestety znowu wydatek :klup2: ,też tak myślałem ,z tego co wyczytałem to zdecydowanie lepszy AF i możliwośc uzyskania krótszego czasu


Do tego sporo innych rzeczy, zaczynając od karty pamięcie - w 6d będziesz miał SD, czyli dużo wolniejszy zapis, bufor będzie szybko się zapychał, zrobisz mało zdjęć w serii...
_________________
www.dariuszadamkiewicz.pl
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

kontakt: galeria@ptaki-foto.pl

Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 13

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group designed by szpak